کیت الایزا کرونا + مشخصات و خرید آنلاین
فهرست مطالب
کووید-19 یا کرونا چیست ؟
کووید-19 یک بیماری تنفسی شدید است و به صورت عمومی به آن کرونا نیز گفته میشود. علائم رایج این بیماری عفونی تنگی نفس، تب، نابویایی و سرفه است. ناچشاشی، گلو درد و درد عضلانی از علائم کمتر رایج آن هستند. این ویروس عموما به وسیلهی سرفه و عطسه، که باعث انتقال قطرات ریز تنفسی به دیگر افراد میشود، سرایت پیدا میکند. هنگامی که این ویروس وارد بدن میشود، سیستم ایمنی متناسب با ساختار پروتئین های ویروس، آنتی بادی هایی تولید میکند. ویروس کرونا حاوی چهار پروتئین است که اصلی ترین آنها که از آن برای متصل شدن به سلول های بدن استفاده میکند، پروتئین SPIRE است. از ابتدای شیوع بیماری کرونا در سال 2019، شرکت های دانش بنیان به ساخت کیت های الایزا کرونا مشغول اند تا با استفاده از آن ها تشخیص و روند درمان را تسریع بخشند.
در این نوشتار سعی داریم به معرفی و شناخت کیت های آزمایشگاهی و انواع آن، به ویژه کیت الایزا کرونا و نحوه استفاده از آن بپردازیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
کیت آزمایشگاهی چیست ؟
کیت آزمایشگاهی یک نوع از تجهیزات آزمایشگاهی است که موارد استفاده زیادی دارد. برای بیماری هایی مثل بیماری قلبی، تیروئیدی و عفونی… کیت های مخصوص وجود دارد و در چند سال گذشته با ورود ویروس کرونا به کشورمان، کیت آزمایشگاهی کرونا نیز تولید شده است. این کیت ها توسط شرکت های متفاوت و با در نظر داشتن یک هدف خاص ساخته میشوند.
با تشخیص سریع و به موقع بیماری، شروع درمان و تجویز دارو بسیار راحت تر و بهتر انجام میشود. کیت های آزمایشگاهی یک شیوه مناسب جهت بررسی و تشخیص بیماری های گوناگون هستند که با دقت بالا در کمترین زمان، سلامتی بدن را مورد بررسی قرار میدهند.
طرز کار کیت های آزمایشگاهی
کیت های آزمایشگاهی انواع گوناگونی دارند و به شیوه های متفاوتی کار میکنند. برای استفاده از این کیت ها نمونه خون، بزاق و ادرار و… را مورد بررسی قرار میدهیم.
به عنوان مثال، جهت شناسایی ویروس کرونا، نخست یک نمونه از قطرات خون شخص مشکوک به ویروس را گرفته و در محل معینی از کیت میگذاریم. پس از آن یک محلول به اسم بافر به خون اضافه میشود و بعد از گذشت مدت زمانی معین، نتیجه با علامتی که روی کیت نشان داده میشود، مشخص میگردد. البته مدت زمان تشخیص، به نوع کیتی که از آن استفاده میکنیم بستگی دارد.
اساسا کیت های آزمایشگاهی به دو گروه تقسیم میشوند: کیت های آزمایشگاهی تحقیقاتی و کیت های آزمایشگاهی تشخیصی.
کیت های تشخیصی
کیت های تشخیصی در آزمایشگاه های پاتولوژی و بالینی مورد استفاده قرار میگیرند. 5 مورد از کیت های تشخیصی رایج عبارتاند از:
- کیت تشخیص کرونا: از راه بررسی نمونه خون و بزاق بیماری را شناسایی میکند. نسل اول کیت های تشخیصی کرونا که در کشور ساخته شد، کیت های PCR بود. پس از آن کیت هایی به اسم Rapid Test ساخته شد اما چون به یک دوره 4 روزه جهت تشخیص نیاز داشت، نظر مساعدی نسبت به آنها وجود نداشت. و در آخر کیت الایزا (Elisa) کرونا به بازار آمد.
- کیت تشخیص بارداری: این شیوهی تشخیص بارداری خیلی دقیق نیست و امکان دارد نتیجه به صورت کذب منفی یا مثبت شود. این کیت به واسطهی بررسی نمونه ادرار انجام میشود.
- کیت تشخیص بیماری های عفونی: کاربرد این کیت ها بسیار زیاد است و جهت شناسایی بیماری هایی مثل هیپاتیت و سرخچه و… مورد استفاده قرار میگیرد.
- کیت تشخیصی بیماری های قلبی: بیشترین کاربرد کیت های آزمایشگاهی، جهت تشخیص بیماری قلبی است. این کیت قطعه هایی الکتریکی و بدنه چوبی دارد و سر آن حسگرهایی دارد که محل قرار دادن بزاق شخص است.
- کیت تشخیص اعتیاد: از سریع ترین و راحت ترین راه ها برای تشخیص اعتیاد، استفاده از این کیت ها است. عملکرد این کیت بر اساس شناسایی مواد و داروهای موجود در ادرار شخص است.
کیت های تحقیقاتی
این کیت ها در زیست شناسی مورد استفاده قرار میگیرد و انواع گوناگونی دارد. کیت های سلولی، ژنتیکی و مولکولی از مهمترین کیت های تحقیقاتی بشمار میآیند.
- کیت PCR: از کیت های تحقیقاتی پرکاربرد است. PCR یک زنجیره متشکل از واکنش های شیمیایی میباشد. یک نمونه کوچک از ماده شیمیایی بسیار تکثیر میشود و مورد بررسی قرار میگیرد. عملکرد این کیت ها با دما است و مزیت استفاده از آنها، ارزانی و کاربرد آسان و سریع آنها است.
- کیت های الایزا: اساس عملکرد این کیت ها، عکس العمل بین آنتی بادی و آنتی ژن است. در مطالعات سلولی از این نوع استفاده میشود. الایزا خود به چهار روش جداگانه انجام میشود: الایزای مستقیم، الایزای غیر مستقیم، الایزای ساندویچی، الایزای رقابتی.
- کیت استخراج: از این کیت میتوان جهت تفکیک DNA-RNA و همچنین تفکیک پروتئین از سلول استفاده کرد. اساس عملکرد این استخراج به این صورت است که سرم، خون، عصاره گیاه، بافت تازه و … از ماده بیرون کشیده شده و در انواع روش ها استفاده میشود.
- کیت های آمینواسید: استفاده از این کیت ها در صنایع غذایی و دارویی بسیار رواج دارد.
معرفی کیت الایزا کرونا و اساس کارکرد آن
همانطور که پیش تر گفته شد، کرونا بیماری تنفسی است که موارد شدید آن میتواند منجربه سندرم حاد تنفسی و ذات الریه گردد. این کیت ها جهت تست گرفتن از اشخاصی که سن آنها بالای 15 سال است و ناقل ویروس کرونا یا مشکوک به آن هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.به واسطهی این کیت، در طی مدت زمانی کمتر از 30 دقیقه، میتوان نتیجه وجود یا عدم وجود ویروس در بدنمان را مشاهده کنیم. کیت الایزا کرونا یک کیت تشخیص آنتی بادی بر ضد COVID-19 و یک تست ایمنی سنجی آنزیمی با دو مرحله آنکوباسیون است که از چاهک هایی که به وسیلهی آنتی ژنهای COVID-19 پوشیده شده است، استفاده میکند. سرم فرد بیمار در نخستین انکوباسیون و آنتی بادی های مخصوص COVID-19 (در صورتی که وجود داشته باشد) متصل میشوند و پس از آن، شستشوی چاهک ها را خواهیم داشت تا پروتئین های غیر اختصاصی نابود شوند. در مرحلهی بعد کونژوگه آنزیمی به چاهک ها ریخته میشود. بعد از شستشو، ماده رنگزا به چاهک ها اضافه میگردد که غلظت رنگ آبی مطابق با کمپلکس ایمنی ایجاد شده در چاهک ها است. با اضافه کردن محلول متوقف کننده رنگ آبی تبدیل به زرد میشود که مناسب ترین میزان جذب نوری را در طول موج 450 نانومتر دارد.
محتویات کیت الایزا کرونا
این کیت ها دارای میکروپلیت پوشش داده شده، کنترل منفی و مثبت، بافر شستشو،محلول متوقف کننده، محلول آنزیم کونژوگه و محلول رنگزا میباشد.
یک نکته در خصوص کیت های تشخیصی کرونا
از آن جایی که کیت های الایزا کرونا به اندازه کافی دقیق نیستند، باید توجه داشته باشید که اگر مدت زمان کمی از ورود ویروس به بدن شما گذشته باشد، ممکن است نتیجه به اشتباه منفی شود.
خرید کیت الایزا کرونا
برای خرید کیت الایزا کرونا و دیگر محصولات آزمایشگاهی، به وبسایت نیاز آزمایشگاه NiazeAzmayeshgah.com مراجعه نمایید. با خرید آنلاین از وبسایت ما، با کیفیت ترین کیت ها را با قیمت مناسب و در کمترین زمان ممکن، تحویل خواهید گرفت.